mijn persoonlijke bijbeltekst

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me.

dinsdag 20 mei 2014

Rust

op dit moment ben ik erg overprikkeld, ik heb een kolkende stroom van gevoelens, gedachten en emoties die door mijn lijf heen razen als adrenaline. ik zit in een tornado, soms even in het oog voor een momentje pauze om daarna weer los te breken.

rust in geest en ziel is een punt waar ik voortdurend mee in de weer ben, wat ik nodig heb op momenten als deze zijn stilte op de plek waar ik ben of een koptelefoon om me af te schermen tegen geluiden van buitenaf, de belangrijkste eis is de soundtrack "Brothers" van de pearl harbor muziek lijst. waarom schrijf ik dit allemaal op? omdat rust het belangrijkste is om weer door te gaan, om me te uiten, om je mee te laten voelen wat ik voel. en wat vervolgens weer een stuk rust aan mij geeft.

weet je wat? luister met me mee!
zorg ervoor dat je ergens alleen bent en muziek kunt luisteren, of zet het geluid van je headset/koptelefoon hard genoeg om andere geluiden niet meer te horen. zoek vervolgens het nummer pearl harbor: brothers op, liefst op spotify voor de kwaliteit. ga in een houding zitten waarin je relax zit, en luister de muziek....

de muziek inspireert me om meer te zeggen:

laat het je beroeren en raken en doorsteken tot in het diepst van je hart. daar zul je een stuk(je) liefde vinden die God je heeft gegeven, bekeerd of niet bekeerd, ieder mens heeft dat daar. en van die liefde zeg ik tegen jou: ik hou van je, als van een broeder tot broeder, of van een broeder tot zuster. ik hou van je om wie je bent, niet om wat je hebt gedaan, wat je doet of wat je gaat doen. ben je een huismoeder, hardwerkende vrouw of ben je volgens de mensen om je heen een probleem geval? ben je niet voldoende in de ogen van iemand anders? ben je een vader die van zijn kinderen houdt en zijn vrouw bemint? ben je een man die met elke vezel in zijn lichaam voor zijn kinderen en vrouw wil zorgen, en weet dat je alles voor ze zal geven? zoek je iemand? heb je een klere huwelijk? ben je verraden, belachelijk gemaakt of te kijk gezet door vrienden of mensen die je goed kent? gaat alles perfect in je leven? heb je een baan die ruimschoots betaalt, geld voor alles wat je nodig hebt? ben je een kind die alles fout doet volgens zijn omgeving? voel je je alsof je altijd mensen teleurstelt? alsof je ondanks alle moeite die je doet nooit datgene zal halen wat je wil bereiken? heb je vrienden en familie, warmte en gezelligheid?

ik hou van je vanuit een liefde die ik niet kan verklaren, een onpeilbare poel van      ... ja, wat eigenlijk? toch hou ik van je.

in elk mens, elk dier, elk stuk natuur, in de lucht en in de grond, in adem en ogen, in bloed en in vlees. in hart en in je ziel, overal is God, en of je het wil of niet, Hij zit in je, in een klein brokje oerkracht dat ervoor zorgt dat jij leeft. ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat als je dit leest je mijn Vriend kent, in wie we samen allemaal hetzelfde zijn. dat stukje goddelijkheid in ons hart, daar geplaatst door onze Maker en aan wie wij verantwoordelijkheid zullen afleggen wanneer jij je laatste adem uitblaast. ik ben niet bang om te sterven, ik weet met zekerheid dat ik niet voor het hiernamaals bang hoef te zijn want mijn Jezus heeft de dood letterlijk tot iets nietigs gemaakt. wees niet bang..
het sterven zal de juistheid van een waar christen laten zien. en jij MOET dat zijn, wil je niet eindigen in een hel.

wie A zegt moet ook B zeggen.

die A is Jezus
als je die stap neemt om serieus met Hem aan de slag te gaan zeg je eigenlijk "ja, ik wil gaan leven".
en misschien heb je die stap al genomen, zonder dat je het weet? waarom ga je naar je jeugdvereniging, je Bijbelstudie groep? waarom ga je nog steeds naar de kerk? waarom vind je het nog steeds interessant om te praten met die persoon uit 1 van je kringen? degene die je wijst op de jaren die je nog gaat verspillen als je niet nu die keuze maakt om bij God aan te kloppen?

roep..
zeg iets...
fluister..

kom zeg! ga me niet vertellen dat je al die dingen doet zonder ook maar een greintje gewetensgeluid?! zonder erbij na te denken, zonder een stukje interesse in jou?
waar ben je mee bezig?! naar de kerk gaan maar niet accepteren wat het beste voor jou is?! WAAROM LEES JE MIJN BLOG NU NOG VERDER als je niks gaat doen met wat je ik je net vertelt heb? God zegt jou iets, luister ernaar.

STOP.. stop het nu..
stop met lezen en geef toe dat je niks wil doen met een god, met iemand die zegt jou gered te hebben maar wat je niet gelooft.

hmm, ik weet al wat. lees deze volgende zin heel aandachtig door:
als je deze hele alinea leest moet je me beloven om vanavond God te vragen om in je hart te komen, deze hele alinea, oké? dus als er een regel wit tussen zit. email, bel of vraag iemand waarvan jij weet dat hij/zij de Heilige Geest uitstraalt. bid even samen met hem. eng hé? :)  ik weet hoe het voelt, vandaar dat ik je een geruststelling kan geven. degene die jij vraagt zal je niet afwijzen, of zeggen dat hij/zij geen tijd heeft. geen zorgen! vraag hem of haar gewoon heel simpel of hij/zij wil bidden met jou. ik weet nu al met zekerheid dat die persoon je zal aankijken, en ziet of hoort dat je serieus bent, en hij of zij zal samen met je bidden. einde.

je hebt de alinea uitgelezen?? waarom? ik zij toch dat als je dat zou doen je vanavond moet aankloppen bij Jezus! Hij zal je aan zien komen en een flinke warme hug geven. ik heb net voor je gebeden (ik bad: Heer, wilt u elke lezer die dit leest raken, en echtheid geven) dus geen zorgen, misschien weet je het zelf (nog) niet maar de Heer zal je woorden geven, en de Heer zal je opendoen. in Jezus naam, Amen.

de Vader heeft hier het laatste woord, daarom groet ik je niet (Hij wel), maar omsluit je in mijn hart.

(als je God kent, dan ben je mijn broeder of zuster, ik wil ook jou bedanken voor het uitlezen en God zij met je :)

(deel alsjeblieft op facebook en waar dan ook)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Dank je wel voor je bericht. het wordt zeer gewaardeerd. mocht je reactie vuile taal bevatten, minder frisse benoemingen, pijnlijke, stekelijke of hatelijke opmerkingen dan zal deze worden beoordeeld en op beschaafde manier afgewimpeld. vergeet niet "wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet"

mocht je reactie een positieve boodschap hebben, een fijne opmerking of een heerlijk sarcastische zin, dan zal deze op dezelfde manier beantwoord worden, want vergeet niet "wie de bal kaatst kan hem terugverwachten"

als laatste, ik oordeel niemand, dat zal God doen op het eind van je leven. als je niet gelooft in een God, dan leef je niet, als je niet leeft is de oplossing God. als je zelf de oplossing zonder God gevonden hebt, en je leeft. zal je geoordeeld worden voor het feit dat je zonder God hebt geleefd.

greetz,

Rick

ps: je bent altijd welkom om nog een keer te reageren, ik stel het erg op prijs. als je graag betaald wil worden voor reacties, dan kan dat geregeld worden. geef me je adres en ik kom bij je langs om een stevig robbertje te stoeien.