mijn persoonlijke bijbeltekst

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me.

dinsdag 2 januari 2018

Oud en niet nieuw

Jaarwisseling 2018,

Er is weer een jaar voorbij. Deprimerend en levensmoe heb ik de handelingen uitgevoerd maar mijn gemoed is onveranderd.

De perfectie stijgt de lucht in.

De last van niets doen, uitstellen, teleur stellen en honderd keer blijven opnieuw blijven proberen drukt zwaar. Het welbekende gevoel van nalatenschap heeft zich intussen genesteld in een hoek van mijn hart. Ontwikkeld tot een abominatie van schuldsbesef, een wirwar van emoties en gedachten weet ik niet meer wat wel en niet gezond is, wat wel en niet op zijn plaats is en wie ik nou eigenlijk ben zonder mijn kruis.

Het nieuwe jaar is begonnen..

Er zijn al weer verschillende puinhopen begonnen en ik zie het einde nog niet in zicht. Wat kan ik nog zeggen? ik doe wat ik niet wil dat ik doe en het verbaasd en verward me tot op het bot.

Mijn blinde hoek is complex, en ik weet niet meer wat de valkuilen zijn. Het moeras moet gedempt worden, of opgeruimd. Maar ik weet niet hoe.

4 jaar woon ik hier bijna en het is geen opluchting. Het is een loden gewicht om mijn voeten gebonden en het sleurt me naar de diepste krochten van mijn ziel. Jezelf zijn, goed communiceren, afspraken nakomen, grenzen aangeven, altijd maar moeten weten wat je wil que begeleiding, doel en manieren dat mensen met je omgaan. Dit is mijn 7 knopige zweep die onophoudelijk dreigt en toeslaat.

Het leven is geen speeltuin. Het is een doolhof met op elke hoek andere verkeersborden en eindbestemmingen bestaan niet. Geen grip en geen methodes die ik kan bedenken zijn goed genoeg om controle of logica te vinden, de vervloeing van zoveel verschillende factoren zijn blind voor het gewone oog.

Yay.. 2018 is begonnen..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Dank je wel voor je bericht. het wordt zeer gewaardeerd. mocht je reactie vuile taal bevatten, minder frisse benoemingen, pijnlijke, stekelijke of hatelijke opmerkingen dan zal deze worden beoordeeld en op beschaafde manier afgewimpeld. vergeet niet "wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet"

mocht je reactie een positieve boodschap hebben, een fijne opmerking of een heerlijk sarcastische zin, dan zal deze op dezelfde manier beantwoord worden, want vergeet niet "wie de bal kaatst kan hem terugverwachten"

als laatste, ik oordeel niemand, dat zal God doen op het eind van je leven. als je niet gelooft in een God, dan leef je niet, als je niet leeft is de oplossing God. als je zelf de oplossing zonder God gevonden hebt, en je leeft. zal je geoordeeld worden voor het feit dat je zonder God hebt geleefd.

greetz,

Rick

ps: je bent altijd welkom om nog een keer te reageren, ik stel het erg op prijs. als je graag betaald wil worden voor reacties, dan kan dat geregeld worden. geef me je adres en ik kom bij je langs om een stevig robbertje te stoeien.