mijn persoonlijke bijbeltekst

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me.

donderdag 11 september 2014

hallo....

geen energie meer om ook maar ergens aan te voldoen. lang geleden dat ik op m'n blog schreef, veel nagedacht. paar goeie inzichten en eye-openers.

maar genoeg is genoeg.
mijn hoofd is vol. bepaalde muziek sluit perfect aan als ik in zo'n mood ben. gewoon rustig zitten en luisteren. heerlijk.

oh ja, inzichten. toen mijn persoonlijk begeleider weg was (Leandro) heeft iemand anders het overgenomen voor 3 weken. veel doen tips van hem gekregen. 1 ding dat uit alle gesprekken samen eruit springt is dat ik meer mijn verstand dan mijn gevoel moet volgen. ik zat hier gisteren over na te denken, en besefte me dat ik dat al heel erg probeer met masturbatie. en als ik in dat moment mijn verstand vertrouw en volg en me laat leiden door Jezus dan volgt vanzelf een goed gevoel omdat ik de keuze maakte voor God en daardoor de verleiding voor dan weer even weg is. maar ik besefte me dus dat ik dat groter kan proberen. dus niet alleen bij masturbatie maar ook bij andere duizenden keuzes en momenten mijn verstand volgen, waarom eigenlijk niet?
de scheurkalender in de kantine lees ik soms in de pauze, het is een christelijke en er staan veel leuke en scherpe stukjes in. één ervan ging ongeveer zo: "het valt me op dat de meeste problemen die een mens tegenkomt komt door een onjuiste inschatting van de waarde van dingen" oftewel, veel mensen hebben moeite met het juist inschatten van veel of bepaalde dingen. en dat herken ik bij mezelf. vaak is schoonmaken niet echt heel belangrijk voor me, en na een tijdje loop ik er tegenaan en gaat de waarde ervan omhoog, zodat ik het uiteindelijk doe en de waarde begint weer onderaan. en dit bij duizend en één dingen. klaar met dit stuk, denk ervan wat je wil.

Rick

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Dank je wel voor je bericht. het wordt zeer gewaardeerd. mocht je reactie vuile taal bevatten, minder frisse benoemingen, pijnlijke, stekelijke of hatelijke opmerkingen dan zal deze worden beoordeeld en op beschaafde manier afgewimpeld. vergeet niet "wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet"

mocht je reactie een positieve boodschap hebben, een fijne opmerking of een heerlijk sarcastische zin, dan zal deze op dezelfde manier beantwoord worden, want vergeet niet "wie de bal kaatst kan hem terugverwachten"

als laatste, ik oordeel niemand, dat zal God doen op het eind van je leven. als je niet gelooft in een God, dan leef je niet, als je niet leeft is de oplossing God. als je zelf de oplossing zonder God gevonden hebt, en je leeft. zal je geoordeeld worden voor het feit dat je zonder God hebt geleefd.

greetz,

Rick

ps: je bent altijd welkom om nog een keer te reageren, ik stel het erg op prijs. als je graag betaald wil worden voor reacties, dan kan dat geregeld worden. geef me je adres en ik kom bij je langs om een stevig robbertje te stoeien.