mijn persoonlijke bijbeltekst

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me.

vrijdag 1 augustus 2014

Zwaardgelofte van trouw aan onze Heer

Ik hou van de middeleeuwen, Romeinse tijd en alles eigenlijk wat met zwaarden en stokken te maken heeft.
vroeger hadden ridders en krijgers vaak ook een erecode, eed of gelofte van trouw en eer aan hun heer. hier het resultaat:Heer,..

Ik kom je iets beloven..
Ik heb hier lang over nagedacht..
De juiste woorden, een goede formulering, de toon. de inhoud.

Wat wil ik nu precies zeggen?

Dit:

Ik heb je lief, als een vriend en als een vader, als een broer en als een mentor,
Als een moeder, en als alles. Jij bent perfect. hoe kan ik niet van je houden?
Jij beroert in mij het goede, Jij haalt in mij het beste naar boven, de reden om alles uit mijzelf te halen.

Ik beloof dat ik mijn hart zal laten spreken. Mijn ziel in mijn daden te laten bespiegelen, naar mijn beste kunnen liefde zal geven en delen, of ik loop of als ik fiets, als ik lift of reis. op plekken waar ik ben uitgenodigd of waar ik kom binnenvallen, in de kroeg of in de kerk, mijn woonplek of de coffeeshop.

Ik wil u niet verloochenen, nergens en nooit.

Houd mij vast, geef me kracht. laat me dicht bij U zijn.
Ik zal bidden en lezen, praten en luisteren.

In tijden van nood, wanhoop en duisternis; terug op U zal ik vallen, Leid mij door Uw geest terug naar de weg.

Dit alles zal ik naar eer en geweten tot in het einde der dagen nastreven. Heer, leid mij.

greetz,

Rick

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Dank je wel voor je bericht. het wordt zeer gewaardeerd. mocht je reactie vuile taal bevatten, minder frisse benoemingen, pijnlijke, stekelijke of hatelijke opmerkingen dan zal deze worden beoordeeld en op beschaafde manier afgewimpeld. vergeet niet "wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet"

mocht je reactie een positieve boodschap hebben, een fijne opmerking of een heerlijk sarcastische zin, dan zal deze op dezelfde manier beantwoord worden, want vergeet niet "wie de bal kaatst kan hem terugverwachten"

als laatste, ik oordeel niemand, dat zal God doen op het eind van je leven. als je niet gelooft in een God, dan leef je niet, als je niet leeft is de oplossing God. als je zelf de oplossing zonder God gevonden hebt, en je leeft. zal je geoordeeld worden voor het feit dat je zonder God hebt geleefd.

greetz,

Rick

ps: je bent altijd welkom om nog een keer te reageren, ik stel het erg op prijs. als je graag betaald wil worden voor reacties, dan kan dat geregeld worden. geef me je adres en ik kom bij je langs om een stevig robbertje te stoeien.