mijn persoonlijke bijbeltekst

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me.

zaterdag 21 juni 2014

My soulmate

Heidens, ik word gek van mezelf. zit de hele week al in een soort van dip naar beneden. opgesloten in mijn hoofd. hoe kan ik ideeën bedenken, en over leuke dingen schrijven als ik niks meemaak? als ik bijna alleen maar negatieve gedachten heb? ik heb enorm veel zin om ergens heen te gaan, maar met wie?

ik mis iemand om te ondernemen, iemand om mee te zwaardvechten, piano te spelen. verhitte discussies te voeren over onderwerpen waar we het toch nooit over eens zullen zijn, maar na afloop ook elkaar een klap op de schouder geven. samen naar een festival gaan, of een interessante spreker. gewoon een gemis....

woede vindt ik ook moeilijk. wat doe je ermee? op avonden en uren zoals deze voel ik de woede als een tornado in mijn binnenste razen, elke emotie met meedogenloze kracht verterend, boosheid borrelt op en in gedachten zie ik hoe ik dingen sloop, en tier, en een eindeloze schreeuw van machteloosheid geef....
en toch hou ik me in. waarom? ik wil uiting geven, maar weet niet hoe. ik wil mensen laten voelen hoe ik me voel, laten zien wat ik zie.

eigenlijk is het een gelukkig toeval dat ik met oefenzwaarden en vechtstokken oefen, de enige manier namelijk hoe ik mijn woede ombuig in iets wat ik wél kan begrijpen. tijdens het schrijven van deze zin wordt m'n explosiviteit minder, van me af schrijven helpt altijd. ook al weet ik dat het zal terugkomen. op deze momenten mis ik een soulmate, iemand die me aanvoelt, begrijpt en weet wat ik nodig heb. ik vroeg net tijdens een kort wandelingetje met mijn vechtstok aan Jezus waar Hij was, Hij liet het even voelen. ik zag Hem niet deze week, maar Hij zei datie er wel was. en dat Hij er altijd was.

grappig hoe kortzichtig wij als mensen eigenlijk zijn dan. soms denk ik zelf dat ik het hele plaatje zie, maar wanneer ik dat denk zitten er nog 10 lagen overheen van het grotere plan, waarschijnlijk wel 100 of 1000.

greetz,

Rick


1 opmerking:


Dank je wel voor je bericht. het wordt zeer gewaardeerd. mocht je reactie vuile taal bevatten, minder frisse benoemingen, pijnlijke, stekelijke of hatelijke opmerkingen dan zal deze worden beoordeeld en op beschaafde manier afgewimpeld. vergeet niet "wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet"

mocht je reactie een positieve boodschap hebben, een fijne opmerking of een heerlijk sarcastische zin, dan zal deze op dezelfde manier beantwoord worden, want vergeet niet "wie de bal kaatst kan hem terugverwachten"

als laatste, ik oordeel niemand, dat zal God doen op het eind van je leven. als je niet gelooft in een God, dan leef je niet, als je niet leeft is de oplossing God. als je zelf de oplossing zonder God gevonden hebt, en je leeft. zal je geoordeeld worden voor het feit dat je zonder God hebt geleefd.

greetz,

Rick

ps: je bent altijd welkom om nog een keer te reageren, ik stel het erg op prijs. als je graag betaald wil worden voor reacties, dan kan dat geregeld worden. geef me je adres en ik kom bij je langs om een stevig robbertje te stoeien.