mijn persoonlijke bijbeltekst

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me.

zondag 6 april 2014

JV inleiding "een held voor Jezus"

hier mijn inleiding van deze avond (5 april). als je hem ziet zul je zien dat ik dingen ook vaak anders vertel. dat is 'losser' en fijner dus.


intro filmpje
https://www.youtube.com/watch?v=opfObiqCUGQ


ik wil over gaan op het idee voor deze titel en inleiding. die heb ik van de film "300". een film met veel bloed en zwaard gekletter. maar het gaat ook ergens over! 300 spartanen die zich verdedigen tegen een invasie van perzen. goed tegen kwaad. toen het lampje op lichtte in m'n hoofd zag ik waar deze krijgers voor vochten. voor vrijheid. en om dat op ons te betrekken, voor vrijheid van denken en doen. vrijheid waar ik van kan getuigen dat je die alleen vindt in Jezus Christus. de spartanen vochten voor hun eer, hun geliefden, en voor gerechtigheid. de eigenschappen die hierbij komen kijken waren discipline, liefde, eer en respect en nog wel meer.

dit spreekt mij aan. dit zijn normen en waarden die ik beter wil doen in mijn leven. ik wil heel graag een echte man voor Jezus zijn, voor onze God in de hemel. en ik zou hetzelfde zeggen als ik een vrouw was. waar wil JIJ voor staan? wat wil jij uitstralen? en dan heb ik het niet perse over dat je God moet kennen om te streven naar wat ik net verteld heb. laten we klein beginnen, bedenk even voor jezelf wat jij fijn vind aan jezelf.(5s pauze) en vervolgens, wat wil jij uitstralen? welke eigenschap wil jij dat mensen van jou herinneren? of waar wil je beter in worden? (5s pauze) oke, bedenk nu alsjeblieft het volgende, wat wil jij bereiken als mens zijnde? ik bedoel dan hoe jij jezelf later of nu al als mens ziet. ik wil bijv. graag stabiel worden in gamen, zodat het niet meer zoveel beïnvloed. dus wat ik wil bereiken is stabiliteit, met gamen, tegenslagen, enz. wat wil jij? (5s pauze) ik zeg je nu alvast, vrijheid is bij al deze dingen het hoogste doel. vrijheid in beslissingen nemen, in je denken. in je gedrag. je zult de mening van mensen minder belangrijk gaan vinden als je échte vrijheid vindt. en die vrijheid heeft ook een naam, namelijk Jezus. als je Jezus volgt heb je vrijheid, dat klinkt misschien gek, omdat je dan iemand eigenlijk achterna loopt. maar dat is juist het hele punt! als je God aanneemt zul je vrijheid kennen omdat Hij je die geeft. Hij beperkt je niet, hij verbied je niks hoor! de 10 geboden zijn voor de mensen die Hem willen volgen! en als je bang bent dat je wil beïnvloed zal worden dan heb je het ook mis. God is een God van keuzes. hij zal je leiden, laten zien welke keuzes je kúnt nemen. maar jij beslist uiteindelijk. daarom is Jezus je vriend, maar tegelijkertijd ook een Vader. het is de beste keus die je kan nemen, en ook de belangrijkste. ik wil Hem volgen, wil jij dat ook?

(2e filmpje)
https://www.youtube.com/watch?v=Zv8D1YgAFVk&feature=youtu.be

laat je niet verslappen..
2 Timoteüs 1, vers 6-8 (nbv)
paulus schrijft hier een brief aan Timoteüs, hij bemoedigd hem. het is een hele mooie tekst die voor iedereen geld.
6 Daarom spoor ik je aan het vuur brandend te houden van de gave die God je schonk toen ik je de handen oplegde. (let op!) 7 God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid! 8 schaam je er dus niet voor om van onze Heer te getuigen! (het vers loopt nog verder maar tot hier wil ik lezen)

God roept ons op om te strijden, om ons als een held te gedragen. met de uitrusting die Hij ons heeft gegeven.

hier zijn de 7 stukken:

1: de gordel van de waarheid
deze beschermt ons tegen leugens (ook vanuit jezelf), tegen dwalingen, tegen mensen die beweren dat er meer manieren dan via Jezus zijn om in de hemel te komen. het helpt je ook om nadat je twijfels hebt gehad je geloof te versterken.

2: de borstschild van gerechtigheid
dit leert ons dat Jezus voor ons gestorven is en hij alle schuld op zich genomen heeft, hierdoor hoeven we niks bij God te verdienen om bij Hem in een goed daglicht te komen. het is het bewijs dat we God's liefde hebben en zijn kinderen zijn. het borstschild beschermt je hart tegen wraak, onzekerheid,schaamte, prestatie- en bewijsdrang, valse nederigheid, trots en arrogantie.

3: de schoenen van het evangelie
hier een Bijbeltekst die heel krachtig en duidelijk is. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat Ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’ - Mat. 28: 19-20

4: 1 van de gaafste, "het schild van geloof"
je geloof is de sterkste barrière tussen jou en de duivel. geloof en vertrouwen. je schild beschermt jou tegen de vurige pijlen van de satan. een vurige pijl kan een fluister stemmetje zijn, een persoon die je probeert te overtuigen iets verkeerds te doen. een situatie die ervoor zorgt dat je graag je eruit wil liegen. je geloof dooft uiteindelijk elke pijl. maar God zegt ook dat we bij hem mogen schuilen, Hij wil voor ons ook eens schild zijn. Bid in geloof, zonder enige twijfel. Wie twijfelt is als een golf in zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen. - Jac. 1: 6

5: de helm van verlossing
deze helm is het baken van hoop, een hoop die ons kracht geeft, omdat we gered zijn! de helm beschermd ook ons denken, tegen wanhoop,depressie, twijfel, verdriet en (zelf)veroordeling.

6: het zwaard van de Geest, oftewel God's woorden
alle vorige stukken waren ter verdediging om invloeden af te wenden, maar dit zwaard is je gegeven voor de aanval. gesmeed door de Heilige Geest! wanneer wij ontmoedigt worden mogen we dit zwaard gebruiken om woorden en gedachten tegenover het slechte te zetten! je mag bidden om de juiste woorden te vinden wanneer je ze nodig hebt, tegelijkertijd moeten wij dit zwaard onderhouden door de bijbel te blijven bestuderen, en door te leren ons te verdedigen met woorden.

7: het 7e is geen fysiek stuk. het is "bidden"
bidden is iets wat niet mag ontbreken in je geloofsleven. je praat met God, zonder bidden geen relatie tussen jou en je schepper.
Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar. - Col. 4:2

(3e filmpje, ik vertel iets persoonlijks over elk aspect van de uitrusting betrekkelijk op mij persoonlijk)
https://www.youtube.com/watch?v=ts48curkpic&feature=youtu.be

dit is je handboek door God aangereikt om je best voor te doen. zo zal een held eruit zien!
en samen met je mede broeders en zusters houden we de linie.

ik heb veel moeite gehad om deze inleiding bij elkaar te sprokkelen, maar het was het waard. ik wil je aanmoedigen om nu je keus te maken en te zeggen "Heer, ik weet niet hoe maar ik wil jou graag in mijn leven"

ik heb de keus gemaakt, ik wil proberen het beste te doen wat ik kan om God tegemoet te komen, wil jij samen met mij helden en heldinnen voor Jezus zijn?


2 opmerkingen:

  1. Ha Rick! Net je inleiding gelezen en je filmpjes gezien. Mooi om naar je gedachtenspinsels te luisteren! Het thema past goed bij je.. Strijden, zwaarden en schilden ;) En je ziet hoe goed het lukt om 'oude' bijbelteksten op je eigen leven te betrekken. We weten dat Jezus alle schuld voor ons heeft gedragen, maar de Bijbel laat ons in dit stuk ook zien dat we er naar moeten leven, Jezus volgen zonder angst of schaamte. Want Hij rust ons uit (de wapenrusting) om dat te kunnen doen, alleen zou het ook niet lukken. Ik hoop dat het een mooie avond was! Liefs je zus (dit is Maartje, niet Peter ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt Maar! het was een fijne avond, haast niet zenuwachtig terwijl ik zoveel had geimproviseerd :D

      Verwijderen


Dank je wel voor je bericht. het wordt zeer gewaardeerd. mocht je reactie vuile taal bevatten, minder frisse benoemingen, pijnlijke, stekelijke of hatelijke opmerkingen dan zal deze worden beoordeeld en op beschaafde manier afgewimpeld. vergeet niet "wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet"

mocht je reactie een positieve boodschap hebben, een fijne opmerking of een heerlijk sarcastische zin, dan zal deze op dezelfde manier beantwoord worden, want vergeet niet "wie de bal kaatst kan hem terugverwachten"

als laatste, ik oordeel niemand, dat zal God doen op het eind van je leven. als je niet gelooft in een God, dan leef je niet, als je niet leeft is de oplossing God. als je zelf de oplossing zonder God gevonden hebt, en je leeft. zal je geoordeeld worden voor het feit dat je zonder God hebt geleefd.

greetz,

Rick

ps: je bent altijd welkom om nog een keer te reageren, ik stel het erg op prijs. als je graag betaald wil worden voor reacties, dan kan dat geregeld worden. geef me je adres en ik kom bij je langs om een stevig robbertje te stoeien.