mijn persoonlijke bijbeltekst

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me.

zaterdag 29 maart 2014

goed/fout, denkfouten (sjabloon)

hallo lezer, 

ik heb dit aangemaakt omdat als ik soms een film kijk ik dingen zie die krom zijn, op een verkeerde manier gedaan worden. maar dan zijn er wel weer goede intenties. in het kort, welke denkfouten er zijn, welke denkbeelden vervormt zijn door gebeurtenissen, jeugd, etc.
film: 

kleine samenvatting ter inleiding vraagstuk:

vraagstuk(ken): 


inhouds vragen (indien van toepassing):
-wat zijn de bijkomende gedachtens?
-wat zijn de bijkomende gevoelens/emoties?
-hoe beïnvloed dit het gedrag/de geest van de (hoofd)personen?
-is er een blijvend effect na de gebeurtenis, en zo ja, wat voor?

-wat zijn de denk fouten? 
-wat is er moraal gezien verkeerd?
-wat is er verkeerd volgens de wet van God?
-is de stelling "verkeerde dingen doen om iets goeds voor elkaar te krijgen" van toepassing?

-wat is de oplossing voor elke denkfout?
-hoe zou het gaan in een perfecte wereld?
-wat kan ik hier van leren?

1 opmerking:

  1. Wouw Rick, goede vragen. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden op deze vragen na en bepaalde film. Misschien een ideetje om een blog te wijden aan de antwoorden op deze vragen na een film? Ben benieuwd! Je bent een doordenker, heerlijk dat je je gedachten met ons deelt! HUG, Theo

    BeantwoordenVerwijderen


Dank je wel voor je bericht. het wordt zeer gewaardeerd. mocht je reactie vuile taal bevatten, minder frisse benoemingen, pijnlijke, stekelijke of hatelijke opmerkingen dan zal deze worden beoordeeld en op beschaafde manier afgewimpeld. vergeet niet "wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet"

mocht je reactie een positieve boodschap hebben, een fijne opmerking of een heerlijk sarcastische zin, dan zal deze op dezelfde manier beantwoord worden, want vergeet niet "wie de bal kaatst kan hem terugverwachten"

als laatste, ik oordeel niemand, dat zal God doen op het eind van je leven. als je niet gelooft in een God, dan leef je niet, als je niet leeft is de oplossing God. als je zelf de oplossing zonder God gevonden hebt, en je leeft. zal je geoordeeld worden voor het feit dat je zonder God hebt geleefd.

greetz,

Rick

ps: je bent altijd welkom om nog een keer te reageren, ik stel het erg op prijs. als je graag betaald wil worden voor reacties, dan kan dat geregeld worden. geef me je adres en ik kom bij je langs om een stevig robbertje te stoeien.