mijn persoonlijke bijbeltekst

Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me.

vrijdag 31 januari 2014

mijn verslavingsgedrag op een nieuwe plek

ik heb iets heel stoms gedaan. ik heb gelogen over mijn game gedrag tegenover mijn begeleider. raar eigenlijk, waarom doe ik dat?

ik heb zoveel geluk dat ik hier mag wonen. kansen genoeg. ik zat net op de fiets en ik dacht "ik probeer met mijn oude gedrag in een nieuwe situatie te overleven" maar dat gaat natuurlijk niet werken, omdat ik dan namelijk mijn nieuwe situatie probeer te veranderen, en niet mezelf. tenminste, dat probeer ik wel, alleen is dat verrekte moeilijk. het komt ook een beetje door veel onduidelijkheden voor mijn gevoel. en op een zeker punt ben ik het wel een beetje zat om alles te vragen.
ik zou het zo fijn vinden om een keer iemand te hebben die tegen mij zegt hoe dingen in elkaar zitten, en leuke dingen wil ondernemen, en je van tijd tot tijd op een strenge motivatie speech trakteert. in al mijn ervaring heb ik dat niet ontdekt in alle zorginstellingen en trajecten die ik heb doorlopen. de begeleiders zijn aardig, ze helpen je met van alles als je dat vraagt. het lijkt net alsof er oplossingen te over zijn, maar waarom krijgen mensen dan soms alsnog een complete terugval? eentje die ik heb gehad na klaar te zijn met de detox. bijna geen enkele begeleider geeft je een keer een stomp tegen je schouder en zegt iets om je op te beuren. het lijkt wel alsof we met zijn z'n allen zo op het gedrag en het verslavingsprobleem focussen dat we de mens daar helemaal achter vergeten, degene die graag geliefd en getroost wil worden. vrienden wil hebben en graag uitgelegd krijgt hoe alles moet omtrent de ongeschreven regels. onduidelijkheid is voor mij een grotere 'pain-in-the-ass' dan als iemand mij vertelt dat ik het fout heb gedaan. door onduidelijkheid maak ik fouten waar ik vervolgens op wordt aangesproken. dat is niet eerlijk. misschien schets ik het nu erger dan het is, misschien heb je een zwaarder beeld nu dan het echt is. maar er zit een kern van waarheid in. daar kun je op vertrouwen.

ik wil graag veranderen, en een 'leven' hebben. maar hoe kan ik dat doen? ik weet het niet. en het lijkt net alsof niemand het weet.
waarom lieg ik? geen idee! ik zou het niet weten.
ik ben niet naar het ebc gekomen om door te gamen. toch doe ik het. waarom?
ik heb genoeg hobby's. toch lukt het me niet om er 1 op te starten. waarom?

ik wou dat er iemand met een antwoord was. iemand die me zei hoe ik me kan weren in deze stormvloed van veranderingen en aanpassing.

wie zou dat antwoord hebben......


3 opmerkingen:

 1. Hee lieve broer, GA HIER ALSJEBLIEFT MEE DOOR, met alles opschrijven! Heeeel goed. Wij vinden het heel gaaf om een beetje in je gedachten te kunnen delen en zo (op afstand) met je mee te strijden, en het is voor jou heerlijk om een plek te hebben waar je van je af kunt schrijven. Het liefst zouden we je opzoeken om samen met je te bidden, maar dat gaat nu even niet, dus: bid tot God om een gebedsmaatje! Doen wij ook. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve neef! Het is niet makkelijk om ineens met iets te stoppen waar je zolang mee bezig bent geweest . Fouten maken hoort erbij, probeer als eerste stap open en eerlijk te zijn. Ik bid voor je! God gaat met je mee en wil je helpen om samen met jou de weg te lopen. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! ik bid ook voor jou. ik ben het helemaal eens met je bericht behalve dat 'liefs' maar dat ben ik... haha

   Verwijderen


Dank je wel voor je bericht. het wordt zeer gewaardeerd. mocht je reactie vuile taal bevatten, minder frisse benoemingen, pijnlijke, stekelijke of hatelijke opmerkingen dan zal deze worden beoordeeld en op beschaafde manier afgewimpeld. vergeet niet "wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet"

mocht je reactie een positieve boodschap hebben, een fijne opmerking of een heerlijk sarcastische zin, dan zal deze op dezelfde manier beantwoord worden, want vergeet niet "wie de bal kaatst kan hem terugverwachten"

als laatste, ik oordeel niemand, dat zal God doen op het eind van je leven. als je niet gelooft in een God, dan leef je niet, als je niet leeft is de oplossing God. als je zelf de oplossing zonder God gevonden hebt, en je leeft. zal je geoordeeld worden voor het feit dat je zonder God hebt geleefd.

greetz,

Rick

ps: je bent altijd welkom om nog een keer te reageren, ik stel het erg op prijs. als je graag betaald wil worden voor reacties, dan kan dat geregeld worden. geef me je adres en ik kom bij je langs om een stevig robbertje te stoeien.